duminică, 6 ianuarie 2013

Patru morţi într-un atentat sinucigaş vizînd şefi tribali


Kabul, 6 ian /BMTF/ - Corespondenţă de la Baba Victor – Nici bine nu a hotărît Guvernul de la Kabul să elibereze talibani din închisori, în semn de reconciliere naţională, că doi atacatori sinucigaşi şi-au detonat încărcătura explozivă pe care o aveau asupra lor în mijlocul reuniunii de duminică a şefilor tribali de la Spin Boldak, în sudul Afghanistanului, provocînd patru morţi şi 15 răniţi, au informat autorităţile locale. „Exploziile s-au produs în interior”, a declarat, presei internaţionale, purtătorul de cuvînt al guvernatorului din Kandahar, Jawed Faisal. Patru persoane au fost ucise şi alte 15 au fost rănite. Martorii au declarat că au auzit două explozii urmate de focuri de armă de calibru mic. Clădirea Consiliului a fost grav avariată şi este posibil ca unele persoane să fie îngropate sub dărîmături.

În fiecare duminică, shura (consiliul) local se reuneşte în clădirea administrativă unde a avut loc atacul, aflată la o sută de kilometri de oraşul Kandahar.  Este posibil ca numărul morţilor să crească în următoarele ore ca urmare a gravităţii rănilor unor victime.

După cum ştiţi, Provincia sudică Kandahar este considerată bastionul spiritual al insurgenţilor talibani care de peste un deceniu luptă pentru a răsturna guvernul afgan şi a forţa plecarea din ţară a trupelor străine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu