duminică, 13 ianuarie 2013

Operaţiunea eşuată în Somalia: Ministrul francez al Apărării recunoaşte că rezistenţa islamiştilor a fost subestimată


 Paris, 12 ian /Agerpres/- În urma atacului eşuat al unui comando francez în Somalia, care nu a reuşit să elibereze un ostatic deţinut încă din anul 2009 de o grupare legată de al-Qaeda, ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a recunoscut sâmbătă că rezistenţa islamiştilor a fost subestimată, transmite AFP.

'Rezistenţa a fost mai puternică decât ne aşteptam, mai ales armele grele folosite de terorişti au fost în mod clar subestimate', a declarat oficialul francez postului France2.

'Au fost lupte violente şi 17 terorişti ucişi. Şi se pare că Denis Allex (ostaticul francez) a fost ulterior ucis de răpitori', a adăugat el. De asemenea, un soldat francez şi-a pierdut viaţa şi un altul este dat dispărut.

'Datoria noastră era să intervenim şi preşedintele Republicii nu a ezitat să facă acest lucru, chiar dacă toată lumea ştie că în astfel de operaţiuni există riscuri majore. Shebab-ul din Somalia este o grupare foarte radicală, conectată cu al-Qaeda şi care nu se dă în lături de la nimic', a încheiat ministrul Le Drian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu