joi, 10 ianuarie 2013

Israel: Creştere spectaculoasă a exportului de arme

Tel Aviv, 10 ian /Agerpres/ - Exportul de material militar israelian a crescut cu 20% în 2012 ajungând la 7 miliarde dolari, indică primele estimări ale Ministerului Apărării din Israel, informează joi Haaretz, preluat de AFP.

Această situaţie, care contravine recesiunii economice mondiale, se datorează pieţei americane, europene, latino-americane şi din sud-estul Asiei.

Performanţa în domeniu înregistrată anul trecut de Israel a fost puternic influenţată de exportul de material militar israelian în contrapartidă cu achiziţionarea din Italia a 30 de avioane de antrenament M-346, a căror valoare se cifrează la aproape un miliard dolari.

Exportul de arme se confruntă cu mari fluctuaţii de la un an la altul. În 2009-2010, Israelul a obţinut din vânzarea de armament 7 miliarde dolari devenind al patrulea din cei şase cei mai importanţi exportatori de arme la nivel mondial.

Contactat de AFP, un reprezentant al Ministerului Apărării a refuzat să comenteze datele oferite de Haaretz şi a indicat că datele definitive privind 2012 vor fi cunoscute până la 31 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu