miercuri, 5 decembrie 2012

Turcia salută unda verde dată de NATO provind desfăşurarea de rachete Patriot

Ankara, 4 dec /Agerpres/ - Turcia a salutat unda verde oficială dată marţi de NATO pentru desfăşurarea de rachete sol-aer Patriot de-a lungul frontierei sale cu Siria, reiterând că aceste baterii vor avea scop pur defensiv, transmite AFP.

'Măsurile ce vor fi luate de Turcia nu vor fi în niciun caz utilizate pentru operaţiuni ofensive, acest sistem având ca unică vocaţie apărarea teritoriului turc', afirmă Ministerul de Externe de la Ankara.

Acesta mai subliniază că rachetele Patriot nu vor fi 'în niciun mod o manieră de promovare a unei zone de excludere aeriană' deasupra Siriei.

'NATO şi-a dat acordul pentru a întări capacităţile de apărare aeriană ale Turciei în scopul de a asigura apărarea populaţiei şi a teritoriului turce şi de a contribui la dezescaladarea crizei', au indicat miniştrii de externe din statele membre ale Alianţei, într-o declaraţie adoptată la reuniunea de marţi de la Bruxelles.

Aceştia au 'salutat intenţia Germaniei, Olandei şi SUA de a pune la dispoziţie baterii de rachete Patriot', care 'se vor afla sub comandamentul operaţional al comandantului suprem al forţelor aliate în Europa'.

Desfăşurarea acestor rachete ar putea deveni efectivă peste câteva săptămâni, probabil la începutul lui 2013, menţionează AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu