marți, 4 decembrie 2012

Atac cu mortiere asupra unei şcoli de lângă Damasc: 30 de morţi


Damasc, 4 dec /Agerpres/ - Cel puţin 29 de elevi şi un profesor au fost ucişi marţi de explozia unui obuz la o şcoală din tabăra de refugiaţi Al-Wafidin, în provincia Damasc, a anunţat presa oficială siriană acuzând 'teroriştii' de comiterea acestui atac, citează AP.

'Este un atac terorist care a vizat o instituţie de învăţământ şi pe elevii acesteia', a indicat pentru AP un reprezentant al învăţământului local.

Autorităţile de la Damasc atribuie termenul 'terorist' rebelilor înarmaţi care luptă de peste 20 de luni împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Proiectilul a vizat şcoala Al-Batiha din tabăra Al-Wafidin, care adăposteşte aproximativ 25.000 de persoane strămutate de pe Înălţimile Golan, un teritoriu ocupat de Israel în 1967, conform SANA.

Tabăra se află la 20 kilometri nord-est de capitala siriană Damasc, ale cărei suburbii au devenit principalul teatru de război în Siria.

Iniţial, televiziunea oficială siriană şi Observatorul sirian pentru drepturile omului /OSDH/ au anunţat moartea a nouă persoane - opt elevi şi un profesor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu