miercuri, 5 decembrie 2012

Campania „Tu decizi. Votează legal!”


În cursul zilei de ieri, 04 decembrie a.c., au continuat activităţile în cadrul campaniei naţionale de informare „Tu decizi! Votează legal”. Astfel, ofiţerul de prevenire din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii alături de lucrători din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală s-au întâlnit cu cetăţeni din localităţile Berzovia, Ramna şi Vermeş. Lucrătorii de poliţie au distribuit în cele trei localităţi aproximativ 150 de materiale preventive al căror coţinut făceau referire la dispoziţii legale în vederea evitării săvârşirii unor infracţiuni prin nerespectarea legislaţiei electorale.

Campania „Tu decizi. Votează legal!” şi în staţiuni  

Poliţiştii au continuat activităţile de prevenire din cadrul campaniei „Tu decizi. Votează legal!”. Astfel, în cursul zilelor de 3 şi 4 decembrie a.c., poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii din Staţiunea Băile Herculane, dar şi din zonele turistice Semenic şi Muntele Mic.
Ca de fiecare dată oamenii legii le-au atras atenţia oamenilor cu privire la faptul că dacă merg la vot, să voteze legal.
Oamenilor le-au fost împărţite şi pliante cu caracter preventiv, acestea fiind în număr de aproximativ 500.
Fiindcă au mai rămas doar câteva zile până la data alegerilor, respectiv 9 decembrie, lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor vor continua activităţile de prevenire şi informare a cetăţenilor cu privire la mita şi votul ilegal.
Poliţiştii vor fi prezenţi în perioada următoare în zonele rurale Ocna de Fier, Docnecea, Lupac şi Goruia, pentru ca mesajul campaniei „Tu decizi.Votează legal!” să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni.


 Cetăţenilor le-au fost amintite prevederile legale în vigoare conform cărora, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani” (art. 55, al. 1).
Totodată li s-a amintit cetăţenilor că pot sesiza încălcarea legii la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Activităţile în cadrul campaniei vor continua şi în perioada următoare, atât în mediul urban cât şi în mediul rural din judeţul nostru.



CENTRUL DE COMUNICARE JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu