sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Poliţiştii continuă acţiunile pe raza judeţului

În cea de-a doua zi (18 ianuarie a.c.) de acţiuni desfăşurate de aproximativ 400 lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin pe raza întregului judeţ, au fost constatate 14 infracţiuni şi aplicate 185 sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii au avut în vedere şi de această dată prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a celor stradale, a furturilor, dar au fost verificate şi barurile şi discotecile de pe raza judeţului. Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale pe linia respectării normelor referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

 În urma acestor activităţi au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 50 000 de lei. Dintre aceste, 23 au fost la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 23 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, două la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 132 la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut trei permise de circulaţie şi au retras un certificat de înmatriculare.
Din totalul infracţiunilor, trei au fost de natură judiciară, trei la regimul silvic, trei economico-financiare, trei la regimul circulaţiei rutiere şi două la regimul armelor şi muniţiilor.
În noaptea de 18/19 ianuarie poliţiştii au făcut controale la barurile şi discotecile din tot judeţul, în cadrul cărora au fost verificate zeci de societăţi comerciale şi legitimate peste 1000 de persoane. Cei care au refuzat să se legitimeze ori s-au manifestat agresiv au fost conduşi la sediul poliţiei.

Exemple:
În data de 18.01.2013, în cadrul unei acţiuni organizată de lucrătorii Postului de Poliţie Socol, pe linie de silvicultură, a fost identificat un bărbat în vârstă de 52 ani, care a tăiat ilegal şi sustras un nr. de 33 arbori de esenţă carpen din păşunea împădurită a Primăriei Socol.

În cadrul aceleaşi acţiuni, un alt bărbat de 36 ani, din comuna Socol, a fost surprins în flagrant de poliţişti în timp ce tăia cu un motofierăstrău, un număr de  21 arbori de esenţă salcâm dintr-o liziera forestieră ce apartine Primăriei Socol.
 In ambele cazuri, arborii au fost confiscaţi, fiind întocmite totodată dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi sustragere ilegală de arbori.


Lucrătorii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, l-au identificat pe N.G., în vârstă de 60 ani, din municipiul Caransebeş, care deţinea ilegal o armă neletală cu aer comprimat.
De la acesta au fost ridicate în vederea efectuării cercetărilor arma şi cantitatea de 30 bucăţi muniţie pentru aceasta.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă neletală fără drept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu