marți, 15 ianuarie 2013

Absenţa dnei Ashton la reuniunea de la Strasbourg privind Mali provoacă iritarea preşedintelui PE

Strasbourg, 14 ian /Agerpres/ - Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat vehement luni ceea ce el a consderat a fi 'lipsă de respect' din partea Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton, care a refuzat din lipsă de timp să participe la apropiate dezbateri referitoare la criza din Mali, transmite AFP.

'Niciun parlament naţional nu ar permite ca un ministru să refuze să răspundă unei convocări' a legislativului, a declarat dl Schulz, cu ocazia sesiunii plenare a Parlamentului European la Strasbourg.

'Acest Parlament nu acceptă lipsa de respect' manifestată de Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, a insistat Martin Schulz.

Dna Asthon a transmis prin intermediul comisarului pentru ocuparea forţei de muncă, Laszlo Andor, că agenda îi permite să se adreseze parlamentarilor europeni marţi, 15 ianuarie, dar miercuri are o zi foarte aglomerată.

Deputaţii europeni urmează să dezbată miercuri situaţia în Siria şi un proiect de acord între UE şi Irak. Mai mulţi europarlamentari au cerut luni includerea crizei în Mali pe ordinea de zi a reuniunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu