duminică, 2 decembrie 2012

MORŢI ŞI RĂNIŢI LA JALALABAD


Afghanistan, 2 dec /BMTF/ - (Corespondentul Baba Victor transmite) – ISAF şi civili, la rînd, au cunoscut gustul sîngelui, în această dimineaţă, în estul ţării, la Jalalabad. Cel puţin cinci localnici şi-au pierdut viaţa şi mai mulţi soldaţi ai NATO au fost răniţi într-un atac de mare amploare comis de mai mulţi kamikaze, recrutaţi de talibani, împotriva aeroportului din Jalalabad, ce găzduieşte şi o importantă bază a forţelor internaţionale ale ISAF. Atacul s-a terminat în jurul prînzului, adică ora 10, 30, ora României. După o explozie uriaşă, aeroportul a fost vizat de tiruri de rachete, de mortier şi de arme de calibru mic, au informat surse din securitatea privată.

Elicopterele ISAF, aflate în patrulare aeriană deasupra aeroportului, au tras asupra agresorilor după ce şoferul unei maşini mici s-a aruncat în aer în interiorul autovehiculului, la intrarea în perimetrul de securitate de la intrarea în aeroport, şi după ce complexul a devenit ţinta unei ploi de rachete şi obuze de mortier.

Trei agenţi de securitate afghani şi doi lucrători civili au fost ucişi şi 18 agenţi de securitate privată şi 4 angajaţi civili au fost răniţi, în timp ce atacatorii au suferit nouă victime, cu tot cu cei trei kamikaze. Atacul a fost neaşteptat, pînă azi în Provincia Estică
 Nangarhar, unde se află Jalalabad, fiind tot normal.

Talibanii au revendicat atacul, într-un apel telefonic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu