miercuri, 6 februarie 2013

Un mort în explozia unei maşini capcană a FARC în Columbia

Bogota, 6 feb /Agerpres/ - Un membru al gherilei FARC a provocat explozia unei maşini capcană ce a ucis o persoană, marţi, la un control militar în sud-vestul Columbiei, a anunţat un responsabil al armatei.

Victima exploziei, neidentificată, ar putea fi chiar luptătorul de gherilă, care a ieşit din vehicul apropiindu-se de barajul situat în apropiere de El Palo, un cătun din departamentul Cauca, unul din fiefurile rebeliunii marxiste Forţele Armate Revoluţionare din Columbia /FARC/, a declarat pentru AFP generalul Jorge Perez, comandantul unităţii militare ce operează în regiune.

'Când a văzut prezenţa soldaţilor, şoferul şi-a abandonat maşina care a explodat în afara /localităţii/ El Palo', a declarat Perez, precizând că niciun soldat nu a fost rănit.

În urma exploziei, au izbucnit lupte în împrejurimile Caloto, o municipalitate de 30.000 de locuitori, de care depinde El Palo. Regiunea, teatru regulat de ciocniri între armată şi FARC, adăposteşte numeroase câmpuri de coca, o cultură ilicită servind la fabricarea cocainei, Columbia fiind primul producător mondial.

Fondată în urmă cu 48 de ani după o insurecţie ţărănească, gherila FARC, cu care guvernul a deschis negocieri de pace dar fără o încetare a focului, numără încă potrivit autorităţilor aproximativ 8.000 de combatanţi, cea mai mare parte în regiunile rurale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu