marți, 5 februarie 2013

Buletin de presă

Reţinuţi pentru furt


În cursul nopţii de 3/4 februarie a.c., în zona numită „Racoviţa” din Caransebeş trei bărbaţi au fost surprinşi de poliţişti în timp ce ardeau cabluri pentru a scoate cuprul din interior, cabluri ce au fost sustrase de la o societate comercială.
K.MARIUS, de 32 ani, C.IOAN, de 43 ani şi C.STELIAN, de 45 ani, toţi din Caransebeş sunt suspectaţi că au pătruns în incinta societăţii comerciale de unde au tăiat şi sustras cablurile de la instalaţia electrică, un cd-player, un parfum şi o geantă cu scule. După comiterea faptei cei trei s-au deplasat pe câmp unde au incendiat cablurile pentru a recupera cuprul şi a-l valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.
În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat că cei trei sunt suspectaţi de comiterea altor nouă furturi din locuinţă şi dintr-o societate comercială, fapte comise în perioada 20-31 ianuarie a.c. Din interiorul imobilelor au fost sustrase bunuri reprezentând cabluri, scule, alimente, cazane, DVD, TV, motofierăstraie, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 72 500 lei, recuperat parţial până în prezent.
Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, în cauză fiind continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.


Patru şi toţi patru reţinuţi pentru furt



În dimineaţa zilei de ieri, 4 februarie a.c., lucrătorii Postului de Poliţie Marga au fost sesizaţi de un cetăţean cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un cazan din cupru în valoare de aproximativ 10000 de lei.
La doar câteva ore după sesizare, poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea suspecţilor, aceştia fiind M.MIHAI, de 20 ani, M.ROMICĂ, de 32 ani şi G.IULIAN, de 28 ani. La domiciului unuia dintre aceştia a fost găsit bunul sustras care a fost înapoiat părţii vătămate.
Cu ocazia cercetărilor, la locuinţa suspectului de 20 ani, au fost găsite şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată de tânăr. În urma investigaţiilor s-a constatat că acesta, împreună cu S.DARIUS, în vârstă de 19 ani, sunt suspectaţi de comiterea a altor trei furturi, unul din locuinţă şi două din societăţi comerciale. Faptele au fost comise pe raza localităţii Zăvoi şi au fost sustrase bunuri constând în scule şi un cazan.
Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 5 februarie a.c., suspecţii să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi recuperare prejudiciului în totalitate.

Tot pentru furt

În cursul zilei de ieri, 4 februarie a.c., lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au reţinut un tânăr în vârstă de 26 ani, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţă.
Iniţial tânărul, B.Cristian, a fost surprins de oamenii legii în timp ce sustrăgea dintr-o locuinţă situată pe strada Godeanu, caloriferele de la instalaţia de încălzire.
În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat că tânărul este principalul suspect şi în alte cazuri de furturi din locuinţă.
Astfel oamenii legii îl suspectează pe tânăr de comiterea a cinci furturi săvârşite în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, în urma cărora au fost sustrase bunuri constând în cabluri, butelii cu gaz, cd-playere, calorifere, un televizor, un filtru de cafea, o combina muzicală etc.
Prejudiciul în cauză se ridică la suma de aproximativ 12000 de lei.
Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 5 februarie a.c., să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi recuperare prejudiciului în totalitate.


Neînmatriculată şi fără permis

În după-amiaza zilei de 04.02.2013, poliţiştii rutieri au oprit pentru control o motocicletă pe strada Nicolae Bălcescu din Moldova Nouă.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că vehiculul era condus de către V.DRAGOŞ, de 24 ani, fără a poseda permis de conducere, iar motocicleta nu este înmatriculată.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Un alt bărbat în vârstă de 32 ani, a fost depistat la volanul unei autoutilitare având permisul de conducere suspendat, motiv pentru care s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Rănite uşor


În cursul zilei de ieri, 4 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier produs pe strada Revoluţiei din Oraviţa, în urma căruia două tinere au fost rănite uşor.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că în timp ce P.SORIN, de 33 ani, conducea un autoturism, nu a observat două tinere care se deplsau neregulamentar pe partea carosabilă şi le-a lovit. După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul accidentului întrucât cele două tinere i-au spus că nu au suferit vătămări corporale. Cele două s-au deplasat ulterior la spital pentru îngrijiri medicale, unde s-a constatat că cele două au fost rănite uşor fără a necesita internare.
Conducătorul auto a fost găsit la domiciliul său şi a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu