vineri, 1 februarie 2013

Oamenii legii la catedră

Elevii din clasele a V – a și a VI- a B de la Școala gimnazială  ”Mihai Peia” din Reșița au avut zilele acestea parte de ore speciale de dirigenție întrucât pe scaunul din spatele catedrei s-au așezat în locul diriginților, oamenii legii. A fost o oră neobișnuită, fără stilou și caiet, în care copiilor li s-a cerut să-și imagineze că sunt la cinematograf pentru că în locul lecțiilor le-au fost prezentate imagini  video educative care înfățișau diverse situații de pericol în care victime erau tineri chiar de vârsa lor.
Concluziile și mijloacele de autoprotecție au fost stabilite  împreună cu ofițerul de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii care i-a „ghidat” spre identificarea soluțiilor eficiente în eventualitatea ivirii unei situații de risc victimal.
Importanța respectării normelor rutiere în calitate de participanți la traficul rutier, consecințele manifestărilor violente în sălile de clasă și neglijența pe care o manifestă față de bunurie personale au fost principalele subiecte care s-au dezbătut la ora de dirigenție. De asemenea  elevilor le-au fost prezentate cele mai recente modificări ale Codului Rutier.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu