marți, 5 februarie 2013

Pentagonul ridică interdicţia impusă unei companii aeriene afgane bănuite de implicare în trafic de droguri

Kabul, 5 feb /Agerpres/ - Armata Statelor Unite ale Americii /SUA/ a decis să ridice interdicţia impusă unei companii aeriene afgane suspectată că ar contribui la transportul de droguri, informează marţi Associated Press şi Efe.
Decizia în acest sens a fost luată în urma unei întâlniri desfăşurate zilele trecute în Afganistan între înalţi responsabili americani şi afgani.
Un comunicat făcut public luni seara de comandamentul forţelor americane din Afganistan menţionează că SUA vor permite accesul Kam Air la contracte militare americane, în contextul în care guvernul afgan a lansat o anchetă cu privire la activitatea companiei. Armata americană precizează că va studia ce măsuri să ia după ce guvernul afgan îşi va finaliza investigaţiile.
SUA au trecut Kam Air pe ' lista neagră' luna trecută, după ce Pentagonul a găsit dovezi indicând că avioanele companiei erau folosite pentru trafic de opiu.
Interdicţia impusă Kam Air, cea mai importantă din ţară, a stârnit nemulţumiri în administraţia afgană, într-un moment deosebit de sensibil al negocierilor pentru un acord pe termen lung privind prezenţa forţelor SUA în această ţară.
Potrivit presei americane, avioane ale companiei care efectuau curse civile au transportat opiu în Tadjikistan, pentru a fi distribuit apoi în restul lumii.
Preşedintele Kam Air, Zamari Kamgar, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba de o conspiraţie a concurenţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu