sâmbătă, 2 februarie 2013

Raidul israelian în Siria a lovit clãdiri militare ºi rachete sol-aer în apropiere de Damasc


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Israelul a realizat miercuri un raid aerian în Siria care a lovit rachete ºi un complex militar din apropiere de Damasc, statul israelian temându-se de transferarea armelor cãtre Hezbollah-ul ºiit libanez, a declarat vineri pentru AFP un responsabil american.
Acest responsabil aflat sub anonimat, a precizat cã avioanele militare israeliene au vizat un singur loc, în apropiere de Damasc, în timp ce unele publicaþii au menþionat douã: un complex militar din apropiere de capitala sirianã ºi un convoi de arme din apropierea frontierei libaneze.
"Acesta a avut loc în apropierea Damascului", a afirmat acest responsabil.
Aviaþia israelianã a tras împotriva "unor rachete sol-aer aflate pe vehicule" care erau rachete SA-17 de fabricaþie rusã, ºi împotriva unui ansamblu de clãdiri militare adiacente, suspectate cã ar fi adãpostit arme chimice.
Israelienii se tem cã aceste arme vor fi transferate cãtre Hezbollah-ul ºiit libanez, apropiat Damascului ºi Teheranului, a mai precizat acest responsabil.
Regimul sirian a anunþat cã aviaþia israelianã a bombardat un centru de cercetare militarã dintre Damasc ºi frontiera libanezã miercuri în zori, în timp ce surse din securitate vorbeau despre un raid israelian asupra unui convoi de arme la aceastã frontierã în cursul nopþii de marþi spre miercuri.
Guvernul israelian nu a fãcut nicio declaraþie cu privire la acest raid pânã în prezent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu