luni, 11 februarie 2013

Buletin de presă

Accident pr strada Mihai Eminescu


În noaptea de 9/10 februarie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe pe raza oraşului Oţelu Roşu, în urma căruia o persoană a fost rănită uşor.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce S.IOAN, în vârstă de 25 ani, efectua manevra de ieşire dintr-o parcare, nu a observat un pieton pe care l-a acroşat. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului F.DUMITRU, în vârstă de 35 ani, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu unde i-au fost acordate îngrjiri medicale fără a fi necesară internarea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosar pentru alcool


În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurată în noaptea de 9/10 februarie a.c., pe bulevardul Republicii din municipiul Reşiţa a fost oprit pentru control un autoturism.
Cu ocazia verificărilor s-a constatat că autovehiculul era condus de către O.DARIUS, în vârstă de 21 ani. La testarea tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilrii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosar pentru furt şi prejudiciu recuperat


În cursul zilei de ieri, 9 februarie a.c., pe raza localităţii Berzovia, poliţiştii au depistat doi bărbaţi care transportau obiecte metalice ce au fost sustrase din curtea unui imobil.
Lucrătorii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală au identificat doi bărbaţi ce transportau cu o căruţă un plug metalic şi două grape metalice, obiecte ce urmau să fie valorificate la un centru de colectare a fierului vechi.
În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că S.VASILE, în vârstă de 19 ani, este suspectat că a sustras bunurile din curtea unei case de pe raza localităţii Berzovia şi i-a rugat pe cei doi să le vândă la un centru de colectare a fierului vehci.
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar bunurile au fost predate părţii vătămate.

Arestaţi pentru tâlhărie


În seara zilei de 8 februarie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un cetăţean din Bozovici a fost tâlhărit în faţa casei sale.
La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din lucrători de la Secţia nr.6 Poliţie Rurală şi posturilor de poliţie arondate, care în urma cercetărilor efectuate au constatat că după ce I.ION, în vârstă de 53 ani, a consumat băuturi alcoolice la un bar de pe raza localităţii Bozovici, s-a deplasat spre domiciliu, iar când  a ajuns în faţa casei a fost trântit la pământ de două persoane necunoscute care i-au sustras borseta în care avea suma de 2200 lei, un telefon mobil, o pereche de cercei, o brăţară şi un inel din material de culoare aurie.
La scurt timp oamenii legii i-au identificat pe suspecţi, aceştia fiind S.SEBASTIAN, de 19 ani şi M.ALIN, de 27 ani, fiind recuperat o parte din prejudiciu.
Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar în urma prezentării în faţa instanţei de judecată pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 Accident în curbă


În după-amiaza zilei de 8 februarie a.c., fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în afara localităţii Mehadia.
Cercetările efectuate de echipa deplasată la faţa locului au indicat faptul că în timp ce P.ALIN, în vârstă de 27 ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, într-o curbă la dreapta s-a angajat într-o depăşire şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus condus de către M.MIHAI, în vârstă de 53 ani. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerelor P.ELENA, de 52 ani, H.MARIA, de 31 ani şi rănirea gravă a conducătorului auto P.ALIN, ce conducea automobilului în care se aflau cele două femei. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Caransebeş unde le-au fost acordate îngrijiri medicale.
Conducătorului auto M.MIHAI i-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului acesta refuzând deplasarea la spital.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosar pentru braconaj

În după-amiaza zilei de 8 februarie a.c., lucrătorii Postului de Poliţie Berzasca au organizat o acţiune pe linia combaterii braconajului.
În fondul privat de vânătoare Cerbul Bigăr, oamenii legii l-au depistat pe A.IOAN, de 62 ani, care are calitatea de membru vânător, având asupra sa o armă de vânătoare şi 9 cartuşe.
Bărbatul a declarat că nu posedă autorizaţie de vânătoare şi că se deplasa la sălaşul său pentru a împuşca câinii hoinari din apropiere.
Arma de vânătoare, 14 cartuşe şi un cuţit au au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu