luni, 4 februarie 2013

Erdogan: Israelul are mentalitatea celui care practică terorismul de stat

Ankara, 3 feb /Agerpres/ - Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat duminică Israelul că practică 'terorismul de stat' prin comandarea unui raid aerian în Siria pe care el l-a catalogat ca fiind o încălcare inacceptabilă a dreptului internaţional, transmite AFP.

'Cei care tratează Israelul ca un copil răsfăţat trebuie să se aştepte oricând la orice din partea sa' , a afirmat Erdogan.

'Cum am mai spus-o şi o repet, Israelului are mentalitatea celui care practică terorismul de stat. În prezent, nu se ştie ce ar putea să facă şi nici unde ar putea să facă', a declarat el presei.

Afirmaţiile sale au venit în urma unor declaraţii ale ministrului israelian al Apărării, Ehud Barack, care a confirmat implicit că Israelul a derulat miercuri un raid împotriva unui complex militar sirian în apropiere de Damasc.

'Nu putem considera acceptabilă încălcarea spaţiului aerian al unei ţări. Ceea ce a făcut Israelul este total în contradicţie cu dreptul internaţional', a adăugat Erdogan.

'Sunt preocupat de faptul că, în acest tip de situaţie, ne putem aştepta în viitor la orice scenariu', a continuat el.

Erdogan a mai afirmat că justificarea avansată de Israel privind transporturi de arme de către Siria spre Liban nu a fost decât un 'pretext'.

Atacul aerian de miercuri a avut ca ţintă o bază de rachete sol-aer şi un complex adiacent în care s-ar fi aflat arme chimice, conform unui oficial american rămas sub protecţia anonimatului.

Damascul a ameninţat că va riposta, alimentând temerile privind o transformare în conflict regional a conflictului intern care are loc în Siria de 22 de ani şi care s-a soldat până acum, conform estimărilor Naţiunilor Unite, cu peste 60.000 de morţi.

Turcia lui Erdogan a devenit, de la începutul rebeliunii în 2011 împotriva lui Bashar al-Assad, un critic virulent al regimului sirian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu