vineri, 8 februarie 2013

SRI: Un cetăţean kurd dintr-o organizaţie teroristă pe care o finanţa din România, declarat indezirabil

Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Un cetăţean kurd, membru al ramurii din România a organizaţiei teroriste Congresul Poporului din Kurdistan, a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti pentru o perioadă de zece ani, după ce Serviciul Român de Informaţii a documentat activitatea individului care avea ca scop finanţarea organizaţiei teroriste din care făcea parte, a declarat pentru AGERPRES Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.
Cetăţeanul kurd se afla în vizorul SRI de mai mulţi ani de zile.
'SRI a întreprins măsurile specifice complexe de documentare cu privire la a acţiunile unui cetăţean străin de etnie kurdă, membru important al ramurii din România a organizaţiei teroriste Congresul Poporului din Kurdistan, fosta PKK. Din datele şi informaţiile obţinute de SRI s-a stabilit cu certitudine faptul că pe parcursul şederii în România, începând cu anul 2012, persoana respectivă a fost implicată în comiterea de fapte ce constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. În urma măsurilor întreprinse, a rezultat că acest cetăţean a acţionat cu precădere pe linia asigurării finanţării organizaţiei teroriste menţionate, operaţionalizând în acest sens un mecanism complex de colectare şi externalizare de fonduri. După cum bine ştiţi, ţara noastră s-a obligat să interzică activităţile de punere la dispoziţie a organizaţiilor teroriste de fonduri, bunuri şi orice resurse de servicii economice şi financiare care facilitează finanţarea terorismului', a spus Sava.
El a menţionat că SRI a susţinut în faţa instanţei declararea ca indezirabil a cetăţeanului străin.
'Curtea de Apel Bucureşti a dispus la data de 7 februarie declararea ca indezirabil pentru România pentru o perioadă de zece ani', a completat Sava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu