marți, 5 februarie 2013

Un asteroid de mărimea unui teren de fotbal se îndreaptă spre Pământ

Washington, 5 feb /Agerpres/ - Un asteroid de mărimea unui teren de fotbal se va apropia în curând de Pământ la o distanţă neobişnuit de mică. Corpul ceresc, cel mai probabil, va ajunge în câmpul vizual al sateliţilor artificiali ai Pământului, relatează Space.com.

Potrivit astronomilor, evenimentul va avea loc la 15 februarie, dar este prematur de vorbit despre eventuale consecinţe ale sale.

Astfel, în mai puţin de două săptămâni, asteroidul, sub numele de cod 2012 DA14, va trece la o distanţă de numai 27. 680 de km de Pământ. După standardele spaţiale, nu este vorba de 'aproape', ci de o 'apropiere record'. Niciodată până acum, de exemplu, un corp ceresc nu s-a apropiat într-atât de mult de Lună.

Astronomii de la NASA afirmă că, din 1990, de când au început să monitorizeze permanent spaţiul, nu-şi amintesc ca un obiect cosmic să se fi apropiat la o distanţă similară de Pământ.

Asteroidul 2012 DA14 a fost descoperit anul trecut de către o echipă de oameni de ştiinţă amatori de la Observatorul La Sagra din Spania.

Cu toate acestea, cercetătorii americani afirmă că probabilitatea unei coliziuni între acest asteroid şi planeta noastră este extrem de mică. Asteroidul 2012 DA14 nu va atinge nici sateliţii Pământului, asigură ei. În orice caz, niciun fel de măsuri urgente în legătură cu respectivul asteroid nu sunt prevăzute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu