vineri, 8 februarie 2013

Cel mai periculos oraş de pe planetă se află în Honduras

Ciudad de Mexico, 8 feb /Agerpres/ - San Pedro Sula din Honduras este considerat cel mai periculos oraş de pe planetă, cu un număr de 169 de crime la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport dat publicităţii joi de organizaţia neguvernamentală 'Consiliul cetăţenilor în numele siguranţei publice şi justiţiei' din Mexic, transmite ABC News.

Locul secund pe lista cu oraşe periculoase se situează staţiunea mexicană Acapulco, nod de tranzit al drogurilor din America Centrală în SUA, ceea ce marchează într-un fel indicele de 128 de crime la 100.000 de locuitori pe an.

În schimb, poziţia a treia este împărţită între capitala venezueleană Caracas, zona centrală metropolitană a Hondurasului şi oraşul Torreón din Mexic.

Autorii raportului menţionează că situaţia din fiecare oraş concret depinde de eforturile depuse de autorităţile centrale şi locale pentru eradicarea criminalităţii şi pentru îmbunătăţirea imaginii comunităţilor lor.

Astfel, oraşul mexican Ciudad Juárez de la graniţa cu SUA, care în 2011 se situa pe poziţia a doua printre oraşele cele mai periculoase din lume, şi-a îmbunătăţit între timp situaţia, plasându-se în actualul top pe locul 17, cu 56 de crime la 100.000 de locuitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu