luni, 4 februarie 2013

Românii ocupă locul al doilea în topul popoarelor care stârnesc antipatia polonezilor

Varşovia, 4 feb /Agerpres/ - Românii ocupă poziţia a doua, după minorităţile roma şi sinti, în topul popoarelor care nu sunt pe placul polonezilor, relevă un sondaj realizat în Polonia de institutul CBOS şi citat duminică de site-ul thenews.pl.

Astfel, 52% dintre polonezi şi-au declarat antipatia pentru grupul format din minorităţile roma şi sinti, 41% pentru români, care sunt urmaţi de ruşi (39%), turci (35%), evrei (34%) şi palestinieni (33%).

La polul opus, cehii reprezintă poporul faţă de care polonezii simt cea mai mare afecţiune. Conform sondajului, 51% dintre polonezi au spus că cehii sunt poporul pe care îl îndrăgesc cel mai mult, urmaţi de slovaci (48%), englezi (47%), italieni (46%) şi spanioli (45%).

Sondajul a fost realizat în perioada 3-9 ianuarie pe un eşantion de 1.227 adulţi.

Concluziile sondajului arată că polonezii se simt cel mai ataşaţi de acele popoare care funcţionează ca un grup de referinţă pozitiv şi care reprezintă o lume a aspiraţiilor lor.

Printre ceilalţi factori se numără afinitatea culturală, moştenirea istorică, actualele evoluţii social-politice şi experienţele personale ale oamenilor care au vizitat ţări străine, deopotrivă ca turişti şi lucrători temporari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu