joi, 4 octombrie 2012

Grecia: Un grup de manifestanţi a pătruns cu forţa în curtea Ministerului Apărării

Atena, 4 oct /Agerpres/ - Circa 100 de angajaţi ai unui şantier naval, nemulţumiţi din cauza neplăţii unor salarii, au pătruns cu forţa joi în curtea interioară a Ministerului Apărării de la Atena, trecând de barierele de la intrare, relatează France Presse, în baza unor imagini difuzate de televiziunile greceşti.

Forţe antirevoltă au fost desfăşurate pentru a calma situaţia, în contextul în care protestatarii se instalaseră pe treptele clădirii şi aşteptau să se întâlnească cu responsabili guvernamentali.

Şeful Statului Major a încercat să poarte un dialog cu manifestanţii, pe fondul huiduielilor oamenilor care strigau 'Hoţii, hoţii', potrivit imaginilor difuzate.

Protestatarii, a căror acţiune a perturbat traficul rutier pe un bulevard important din capitală ce trece prin faţa ministerului, manifestează din cauza faptului că sunt neplătiţi de mai multe luni, în condiţiile în care şantierul lor naval, Hellenic Shipyards, amplasat în zona industrială Pireu, este ameninţat de faliment.

Unitatea a fost vândută în 2010 de precedentul său proprietar, conglomeratul industrial german ThyssenKrupp, grupului Abu Dhabi mar, dar activitatea sa s-a redus de mai multe luni, fiind dependentă de contracte de modernizare ale armatei greceşti suspendate sau întârziate de actuala criză financiară care afectează ţara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu