luni, 1 august 2011

Zece agenţi de securitate afgani, ucişi într-un atac asupra unui convoi logistic destinat NATO


KABUL (MEDIAFAX) - Zece agenţi de securitate afgani, angajaţi ai unei societăţi private, au fost ucişi sâmbătă, în urma unui atac comis în timp ce escortau un convoi logistic destinat forţelor NATO din Afganistan, au anunţat, duminică, autorităţile din provincia Ghazni, citate de AFP.
"Un convoi logistic, a cărui pază era asigurată de societatea privată Qudrat, a fost atacat de insurgenţi înarmaţi", a declarat Marour Ayoubi, purtător de cuvânt al guvernatorului din Ghazni, precizând că zece agenţi au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi.
El a afirmat că transportul plecase din capitala provinciei şi se îndrepta către Kandahar, unul dintre fiefurile talibanilor.
Atacul, care a durat aproximativ o oră, a fost revendicat de insurgenţii talibani.

Doisprezece poliţişti afgani şi un copil au fost ucişi într-un atac sinucigaş în oraşul afgan Lashkar Gah, conform unor date publicate de oficiali, informează BBC News. Atacatorul a vizat poarta sediul poliţiei din oraşul Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand. În atac au mai fost de asemenea rănite 12 persoane. Acesta a fost revendicat de talibani. Autoritatea asupra oraşului Lashkar Gah a fost recent transferată forţelelor afgane. Până în anul 2014 se doreşte transferarea totală a responsabilităţii referitoare la securitate în mâinile forţelor afgane.
Ministrul de interne a condamnat atacul insurgenţilor, adăugând că acest tip de atacuri nu vor slăbi hotărârea forţelor de ordine afgane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu