vineri, 26 august 2011

BULETIN DE PRESĂ


Operativitatea şi promptitudinea poliţiştilor au condus la identificarea şi reţinerea a două suspecte de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie

În după-amiaza zilei de 24.08.2011 Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată despre faptul că unei femei în vârstă de 80 de ani i-a fost sustrasă geanta de către o persoană necunoscută.
C.MAGDALINA se afla pe strada George Enescu când o tânără i-a sustras de pe umăr poşeta în care avea carte de identitate, cheile de la apartament, 20 de lei şi o carte de rugăciuni.
La doar o oră după comiterea faptei, poliţiştii au reuşit reţinerea suspectei aceasta fiind o minoră în vârstă de 15 ani. Tânăra a păstrat doar suma de bani din geantă, sumă care a fostă găsită de poliţişti asupra sa, iar poşeta a abandonat-o fiind găsită ulterior.
În cursul zilei de 25.08.2011, un bărbat a sesizat că persoane necunoscute i-au sustras borseta în care avea acte şi suma de 150 de lei în timp ce se afla în staţia de tramvai de la pasarela Mociur.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii le-au depistat pe cele două suspecte în acest caz, acestea fiind D.ROXANA, de 20 de ani şi minora de 15 ani.
În acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, minora fiind implicată şi într-un alt caz de tâlhărie din data de 23.08.2011, atunci când unei femei i-a fost smuls lănţişorul cu medalion.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat, D.ROXANA fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 26.08.2011 să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Pentru a preveni astfel de evenimente Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii va recomandă:

Dacă sunteţi nevoit să circulaţi după lăsarea întunericului, stabiliţi-vă traseul astfel încât să ocoliţi locurile neiluminate şi necirculate.
Evitaţi scurtăturile prin zone izolate (terenuri virane, şantiere de construcţii, parcuri neiluminate etc).
Daca vi se pare că sunteţi urmărit(ă), îndreptaţi-vă spre o zonă intens populată, chiar dacă acest lucru implică o schimbare în traseul dumneavoastră iniţial; solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în cale.
La intrarea într-un imobil fiţi foarte atent dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte.
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi necunoscuţi sub pretextul comercializării diverselor produse.
Dacă sunteţi agresaţi nu ezitaţi să strigaţi după ajutor sau chiar să ripostaţi fizic, în măsura în care nu va periclitaţi viaţa. O astfel de reacţie îl poate descuraja pe infractor.
Străduiţi-vă să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului şi anunţaţi imediat organele de poliţie!
Suntem în permanenţă disponibili să vă acordăm sprijin pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor pe care le deţineţi!
Nu ezitaţi să sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

·

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în după-amiaza zilei de 25.08.2011, pe DN 6

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în timp ce B.FLORIN, de 28 de ani, conducea o autoutilitară încărcată cu indicatoare rutiere din direcţia



Caransebeş spre Orşova, unul dintre indicatoare a căzut şi a lovit un autoturism care circula pe sensul opus pe care l-a avariat.
Indicatorul rutier s-a rostogolit şi a intrat sub roţile ansamblului de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă care era condus de G.SEVER, de 28 de ani, pe sensul de mers Orşova – Caransebeş. Conducătorul auto a frânat încercând să evite indicatorul, iar din spate a fost lovit în partea din spate de către un alt ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, condus de P.FLORIN, de 28 de ani.
În urma accidentului a rezultat avarierea celor două ansambluri de vehicule şi rănirea uşoară a conducătorului auto P.FLORIN.
Victima a fost transportată la Spitalul din Caransebeş pentru îngrijiri medicale, unde a rămas sub supraveghere.
Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.



Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe fondul consumului de alcool

Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe raza localităţii Măru unde a avut loc un accident rutier fără victime.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat, în urma cercetărilor efectuate că în timp ce D.CONSTANTIN, de 49 de ani, conducea un autoturism pe DJ 683 a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului a rezultat doar avarierea autoturismului.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Oţelu Roşu pentru recoltare de probe biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat.

Doi bărbaţi depistaţi fără permis de conducere sau cu permisul suspendat

În cadrul acţiunilor pe linie de circulaţie rutieră desfăşurate de poliţişti în cursul zilei de 25.08.2011, doi bărbaţi au fost depistaţi conducând autovehicule fără a avea permis de conducere sau cu permisul suspendat.
B.NELU, în vârstă de 55 de ani a fost oprit pentru control pe strada Sportului din municipiul Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere, motiv pentru care s-a întocmit un dosar de cercetare penală.
Un alt bărbat în vârstă de 57 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Buchin, deşi avea permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu