sâmbătă, 6 august 2011

Un elicopter al NATO se prăbuşeşte, străini printre victime


Un elicopter al forţelor NATO din Afganistan /ISAF/ s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sîmbătă în provincia din centrul ţării, Wardak, a anunţat un purtător de cuvînt al autorităţilor provinciei, care a adăugat că există victime în rîndul forţelor internaţionale, informează sîmbătă AFP. Purtătorul de cuvînt al autorităţilor din Wardak, Shahidullah Shahid, nu a putut furniza detalii privind cauzele accidentului. Iar NATO a confirmat simplu că unul din elicopterele sale s-a prăbuşit fără să ofere un bilanţ.

"Forţele comune /afgane şi coaliţia/ desfăşurau o operaţiune împotriva talibanilor în districtul Sayd Abad noaptea trecută cînd un elicopter al coaliţiei s-a prăbuşit. Nu ştim dacă aceasta s-a produs sau nu din cauza unui tir al insurgenţilor, dar prăbuşirea a făcut victime în rîndul forţelor străine", a declarat Shahid.

"Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în estul Afganistanlui azi /sîmbătă/ iar operaţiunile de recuperare /a epavei/ sunt în curs", a anunţat la rîndul său ISAF într-un comunicat fără să precizeze naţionalitatea, tipul elicopterului şi nici locul exact al prăbuşirii. ISAF investighează circumstanţele incidentului, iar informaţiile indicau o activitate inamică în zonă în momentul prăbuşirii, potrivit comunicatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu