luni, 29 august 2011

Un atac sinucigaş a vizat o unitate NATO


Kabul, 28 aug /Agerpres/ - Bărbaţi înarmaţi, între care şi kamikaze, au atacat duminică sediul Echipei provinciale de reconstrucţie (EPR), unitate civilo-miliară a NATO, în provincia Zabul (sud), a semnalat pentru AFP viceguvernatorul provinciei.

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor talibani, Qari Yosuf Ahmadi, contactat de AFP, a revendicat atacul.

'Pot confirma că un grup de talibani, printre care şi kamikaze, au atacat sediul EPR', a declarat viceguvernatorul, Mohammad Jan Rasoulyar. Atacul s-a soldat cu 'victime', a spus acesta, fără a preciza dacă este vorba de morţi sau răniţi.

'A avut loc o puternică explozie, cauzată de o maşină-capcană, apoi a început un schimb de focuri', a adăugat el. 'Luptele s-au terminat, poliţia a preluat controlul asupra zonei', a mai spus acesta.

Mohammad Jan Rasoulyar a precizat că EPR se afla în apropierea biroului guvernatorului.

Potrivit şefului poliţiei din zona de sud a Afganistanului, generalul Mohammad Salim Ihsas, atacul a fost comis de patru kamikaze, dintre care doi au fost reţinuţi. Doi civili, un bărbat şi o femeie, au fost răniţi în atac.

Ministerul afgan de Interne a confirmat 'un atac sinucigaş cu maşină-capcană' împotriva EPR şi a menţionat existenţa a doi răniţi. 'Un atacator şi-a proiectat maşina în zidul birourilor EPR. Primele informaţii indică două persoane rănite de explozie', a declarat pentru AFP Siddiq Siddiqi, purtător de cuvânt al ministerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu