marți, 30 august 2011

Hamas se aprovizionează cu rachete antiaeriene de la rebelii libieni


Tel Aviv, 30 aug /Agerpres/ - Grupările extremiste palestiniene din Fâşia Gaza au achiziţionat în ultimele şase luni o cantitate considerabilă de rachete antiaeriene şi antitanc de la rebelii din Libia, beneficiind de haosul generat de războiul civil din ceastă ţară din nordul Africii şi sporindu-şi astfel semnificativ arsenalul ofensiv, au informat luni seara surse israeliene citate de Reuters.

Teroriştii palestinienieni au intrat în posesia mai multor rachete antiaeriene SA-7, precum şi lansatoare de rachete (RPGs) şi alte tipuri de armament, conform oficialilor israelieni, care evocă o rută de aprovizionare pe uscat, între estul Libiei - după intrarea sub controlul rebelilor - şi Fâşia Gaza prin Egipt.

Militarii israelieni spun că rachete SA-7 existau şi înainte în Fâşia Gaza, dar că acum numărul lor a crescut.

Nu este pentru prima oară când armata israeliană evocă faptul că rebelii libieni le furnizează arme extremiştilor palestinieni din Fâşia Gaza. Informaţii de acest gen au fost vehiculate în special în luna iulie, aminteşte agenţia menţionată de presă.

Informaţiile revin în actualitate după ce luni a fost interceptat un transport de arme la frontiera libiană. De altfel, media egiptene au relatat în mai multe rânduri în timpul ultimelor luni de conflict despre amplificarea contrabandei cu arme în ţara vecină.

The Telegraph scria săptămâna trecută, citând surse din serviciile secrete israeliene, că armele jefuite din depozitele armatei şi poliţiei libiene sunt transferate în Gaza prin Sudan, de unde traficanţii îşi transportă marfa în Peninsula Sinai. Printre armele libiene erau menţionate rachete capabile să lovească ţinte la o distanţă de 100 de km, rachete cu rază mai mică de acţiune, arme de calibru mic şi muniţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu