luni, 29 august 2011

Doi români au fost răniţi uşor în explozia din localitatea turcă Kemer, de lângă Antalya


Bucureşti, 28 aug /Agerpres/ - Doi cetăţeni români au fost răniţi uşor în explozia produsă duminică pe o plajă din localitatea turcă Kemer, în apropiere de Antalya, aceştia fiind însă în afara oricărui pericol, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.
'Ambasada României la Ankara a contactat autorităţile locale din Kemer, care au confirmat faptul că printre persoanele rănite în explozia de mici dimensiuni, care a avut loc în cursul zilei de astăzi (n.r duminică), au fost răniţi uşor şi doi cetăţeni români. Aceştia au fost transportaţi la spitalul din Kemer, au primit îngrijirile medicale de rigoare şi la această oră au părăsit deja spitalul, fiind în afara oricărui pericol', a precizat oficialul MAE.
O bombă de dimensiuni reduse a explodat duminică, pe o plajă turcă la Marea Mediterană, rănind uşor mai mulţi turişti şi provocând panică, informează AP. Explozia s-a produs pe plaja Kemer, din provincia Antalya, o staţiune foarte frecventată de turişti din Germania, Olanda şi Rusia, conform postului NTV, care nu a precizat dacă printre răniţi se numără şi cetăţeni străini.
Cabinetul guvernatorului Antalyei a confirmat faptul că şase persoane au fost rănite de o 'mică explozie', a cărei cauză nu a fost încă stabilită. Atentatul nu a fost revendicat, dar este cunoscut că rebelii kurzi, care luptă pentru autonomie în sud-estul Turciei, au efectuat, în trecut, atacuri în staţiuni turistice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu