joi, 18 august 2011

Atentat cu maşină capcană la o bază americană


Paisprezece civili au fost ucişi şi alţi 11 răniţi în explozia unei mine artizanale declanşate de trecerea unui microbuz în care se aflau aceştia, în provincia occidentală Herat, a anunţat purtătorul de cuvînt al autorităţilor provinciale, relatează AFP. Microbuzul era plin şi printre victime se află femei şi copii, a adăugat el.

Un nou atentat cu maşină capcană s-a produs joi la intrarea într-o bază militară şi civilă sub comandament american din estul Afganistanului, provocînd rănirea a trei afgani, a informat un responsabil local, relatează AFP. Talibanii, care conduc o insurecţie sîngeroasă împotriva guvernului afgan şi a aliaţilor NATO, au afirmat că una dintre grupările lor a atacat baza cu o maşină capcană, la Gardez, capitala provinciei Paktia, din estul Afganistanului. "Un kamikaze a încercat să atace baza cu o bombă amplasată într-un vehicul, însă a fost oprit la intrare de gardienii afgani. El a detonat atunci bomba", a afirmat Abdul Ghafar Sapai, şeful poliţiei din provincia Paktia. Doi gardieni şi un poliţist au fost răniţi, a adăugat responsabilul. "Măsurile de securitate instituite", între care blocuri de beton antiexplozie, au împiedicat atacul să-şi atingă ţinta şi să provoace un număr mai mare de victime, a adăugat şeful poliţiei.

În această bază din estul Afganistanului se află echipe de reconstrucţie, PRT, formate din civili şi militari NATO, însărcinate cu proiecte de dezvoltare pe întreg teritoriul ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu