vineri, 5 august 2011

Leon Panetta, îngrijorat de posibilitatea reducerii suplimentare a bugetului Pentagonului


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, s-a declarat îngrijorat de reducerile bugetare suplimentare care urmează să afecteze bugetul Pentagonului în cazul în care comisia specială a Congresului nu ajunge la un acord privind reducerea deficitului, relatează AFP.
Compromisul privind gradul de îndatorare realizat marţi prevede reduceri de 350 de miliarde de dolari în următorii zece ani pentru bugetul Pentagonului, iar în lipsa unui acord suma ar putea fi redusă cu alte 600 de miliarde de dolari, situaţie pe care Panetta o consideră "inacceptabilă".
"Acest mecanism automat inclus în acordul privind gradul de îndatorare mă îngrijorează, ţinând cont de multitudinea sfidărilor la adresa securităţii", a spus Panetta, în prima conferinţă de presă organizată după preluarea funcţiei.
Reducerile iniţiale corespund în principiu cu aşteptările Pentagonului, care miza pe realizarea unor economii în valoare de 400 de miliarde de dolari în următorii 12 ani, a adăugat el. Însă în cazul activării "mecanismului apocaliptic" inclus în acord, "se va ajunge la o serie de reduceri bugetare nediferenţiate, care vor afecta securitatea, trupele şi familiile lor, dar şi capacitatea armatei de a apăra ţara", a afirmat secretarul american al Apărării
Şi amiralul Mike Mullen a avertizat asupra "impactului devastator" al unor reduceri bugetare suplimentare. Militarii americani "nu trebuie să se întrebe dacă vor fi plătiţi pentru munca lor sau dacă familiile lor vor primi în continuare sprijinul de care au nevoie în timpul absenţei lor îndelungate", a apreciat el.
Preşedintele Barack Obama a cerut pentru Pentagon în 2012 un buget de 553 de miliarde de dolari, cărora li se vor adăuga 118 miliarde de dolari pentru operaţiunile din Irak şi Afganistan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu