luni, 29 august 2011

28 de persoane ucise într-un atentat într-o moschee


Bagdad, 29 aug /Agerpres/ - Douăzeci şi opt de persoane au fost ucise şi 37 rănite duminică seară într-un atentat sinucigaş comis într-o moschee sunită din vestul Bagdadului, a anunţat un responsabil din Ministerul irakian de Interne.

'Un kamikaze a pătruns în moscheea Umm al-Qura din cartierul al-Ghazaliyah şi s-a aruncat în aer, ucigând 28 de persoane şi rănind alte 37', dintre care copii, a declarat acest responsabil care a cerut anonimatul.

Khaled al-Fahdawi, un deputat al provinciei sunite Al Anbar, figurează printre morţi, potrivit acestui responsabil.

Moscheea Umm al-Qura este administrată de Waqf sunită /autoritatea de bunuri religioase/ şi condusă de Ahmed Abdel Ghafur al-Samarrai, un demnitar sunit reputat pentru predicile sale violente împotriva extremiştilor, aminteşte AFP.

Atacul s-a produs cu puţin timp înainte de sfârşitul lunii sacre a Ramadanului. Sărbătoarea Fitr va fi celebrată marţi sau miercuri.

La 15 august, o serie de atacuri - atentate sinucigaşe, bombe şi împuşcături - în 18 oraşe din Irak s-au soldat cu 74 de morţi şi peste 300 de răniţi, făcând din această zi cea mai mortală în ţară începând din mai 2010.

În luna iulie, violenţele au făcut 259 de morţi în Irak, potrivit statisticilor guvernamentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu