miercuri, 17 august 2011

Atentat cu motocicletă-capcană în sudul Afganistanului


Şapte civili afgani au fost ucişi şi opt răniţi în explozia unei motociclete-capcană marţi seară într-o piaţă din provincia afgană de sud Uruzgan, a anunţat directorul provincial pentru sănătate, citat de AFP. Potrivit purtătorului de cuvînt al autorităţilor provinciale, Milad Modaser, care nu a putut confirma bilanţul, motocicleta a explodat într-o piaţă. Explozia s-a produs în jurul orei 18.30 /14.00 GMT/, în timp ce piaţa era aglomerată şi afganii sînt în luna de post sacră Ramadan.

Explozia s-a produs într-o piaţă din districtul Dihrawud, frontalier provinciei Kandahar, bastion al insurgenţilor talibani, care conduc o insurecţie mortală după ce au fost izgoniţi de la putere de o coaliţie internaţională în noiembrie 2001. Nici un purtător de cuvînt al talibanilor nu a putut fi contactat imediat. Talibanii sînt în mod tradiţional bine stabiliţi în această provincie muntoasă şi îndepărtată.

La 28 iulie, cel puţin 21 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în atacuri sinucigaşe împotriva unor clădirilor guvernamentale din Tirin Kot, capitala provinciei Uruzgan. O motocicletă-capcană a explodat de asemenea în apropierea unui post de poliţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu