luni, 8 august 2011

Ilegalităţile regimului silvic sancţionate de poliţişti


42 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 26 124 lei şi patru infracţiuni au fost constate în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale cu material lemnos pe întregul judeţ Caraş-Severin în perioada 01.08 – 07.08.2011.

Activităţile au fost efectuate de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin care au fost prezenţi în 13 zone forestiere de pe raza judeţului şi au ridicat în vederea cercetărilor 12,34 mc de material lemnos.

Aceste acţiuni au vizat controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, verificarea legalităţii şi autenticităţii documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos şi constatarea de infracţiuni la regimul silvic în special tăierea ilegală şi furtul de material lemnos.

În cadrul acestor acţiuni au fost controlate 209 de autovehicule din care 34 de autovehicule ce transportau material lemnos.
Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale atât pentru nerespectarea normelor privind regimul silvic, cât şi circulaţia pe drumurile publice sau protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.


Exemple:

În cursul zilei de 05.08.2011, a fost depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a tăiat şi sustras 12 arbori de esenţă fag nemarcaţi din zona numită Capul Vărfului ce aparţine Primăriei Domaşnea.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere legală şi furt de material lemnos, iar cantitatea de 5,50 mc de material lemnos au fost ridicată în vederea cercetărilor.

În urma unui alt control din data de 06.08.2011, un bărbat transporta material lemnos fără a avea aviz de însoţire pe raza localităţii Teregova.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de 3,4 mc de lemn de foc a fost confiscată.

În cadrul desfăşurării unei acţiuni privind transportul materialului lemnos, în data de 01.08.2011, poliţiştii au depistat un tânăr ce transporta lemn fără a avea documente de provenienţă.
G.MIHAI, în vârstă de 19 ani, transporta lemnul cu un tractor şi a fost oprit pentru control pe raza localităţii Măureni. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta transporta 3,36 metri cubi de lemn pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea cercetărilor, iar conducătorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei.






PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu