vineri, 26 august 2011

REFORMA: Zece secţii de poliţie în mediul rural


Reorganizarea structurilor de ordine publică din mediul rural presupune în Caraş-Severin înfiinţarea a zece secţii de poliţie, la care sunt arondate între cinci şi nouă comune, care vor prelua atribuţiile actualelor posturi comunale de poliţie, în număr de 69. Detaliile reorganizării au fost prezentate, joi, la Reşiţa, de către adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, chestorul principal Florin Guran.

Cele zece secţii de poliţie rurală vor funcţiona cu aproximativ 15 lucrători fiecare, preluaţi din actualele posturi comunale. Chiar dacă odată cu comasarea structurilor de ordine publică din mediul rural au crescut distanţele de deplasare, poliţiştii nu vor rămâne fără combustibilul necesar pentru patrulare, a dat asigurări cms. şef Grigore Stolojescu, şeful IPJ Caraş-Severin.

Chestorul principal Lucian Florin Guran, adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, şi chestorul Arion Ţigănaşu Jănică, director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, au vrut să transmită un mesaj populaţiei din Caraş-Severin: de acum încolo, vom avea o poliţie eficientă! Noul statut al poliţistului stabileşte clar debutul în meseria de poliţist, odată cu absolvirea şcolii sau a instituţiilor care îi pregătesc pe viitorii poliţişti. De acum încolo, în poliţie nu vor mai intra decât oameni cu pregătirea în şcolile militare, excepţie făcând specialiştii din anumite domenii.

În ceea ce priveşte restructurările de personal, din IPJ Caraş-Severin vor fi concediaţi nouă salariaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu