joi, 18 august 2011

Aviaţia turcă a bombardat poziţii ale PKK în Iraq


Aviaţia turcă a bombardat, miercuri, numeroase poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK/ în nordul Iraqului, după o ambuscadă organizată de rebeli kurzi, în care nouă soldaţi turci au fost ucişi, potrivit agenţiei prokurde Firat. Cele 13 avioane de vînătoare turceşti au atacat poziţiile PKK în jurul 18h00 GMT, afirmă agenţia, citînd surse ale PKK în zonă. Cel puţin cinci ţinte au fost vizate în zonele muntoase Qandil şi Zap, unde PKK dispune de tabere.

Agenţia nu a indicat dacă bombardamentele au făcut victime. Armata turcă nu a confirmat aceste lovituri. Bombardamentele precedente asupra bazelor PKK în Iraq datează din anul trecut.

PKK este considerat organizaţie teroristă de Ankara, SUA şi UE. Conflictul kurd în Turcia a făcut 45.000 de morţi de la declanşarea insurecţiei armate a PKK în 1984.

Potrivit autorităţilor din Ankara, circa 2.000 de rebeli kurzi ar fi poziţionaţi în munţii iraqieni, de unde se infiltrează în teritoriul turcesc cu scopul de a ataca forţele de securitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu