vineri, 12 august 2011

Iraq: patru explozii la Bagdad, 10 răniţi


Patru bombe au explodat joi seară la un interval de cîteva minute în diferite cartiere din Bagdad, făcînd în total zece răniţi, a anunţat un responsabil din Ministerul de Interne iraqian, citat de AFP.

Primele două bombe au explodat în cartierul Karrada din centrul Bagdadului şi au vizat puncte de vînzare a băuturilor alcoolice. Patru civili au fost răniţi, potrivit acestui responsabil. A treia explozie s-a produs în cartierul al-Amal din vestul capitalei, în apropierea unui pod, şi a făcut trei răniţi în rîndul civililor. A patra s-a produs în cartierul Dura din sudul Bagdadului şi a vizat o patrulă a armatei. Trei soldaţi au fost răniţi în această explozie. Exploziile au fost urmate de sirene şi focuri de armă.

Violenţa în Iraq nu mai este astăzi la acelaşi nivel pe care l-a atins în timpul luptelor confesionale din 2006 şi 2007, dar atacurile rămîn frecvente. Circa 259 de iraqieni au murit în iulie în atentate, dintre care 159 de civili, 56 poliţişti şi 44 soldaţi, potrivit unor cifre compilate de Ministerele Sănătăţii, Apărării şi de Interne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu