luni, 22 august 2011

Trei sferturi dintre poliţiştii locali de la Lupeni au plecat să lucreze în străinătate


Deva, 22 aug /Agerpres/ - Trei sferturi dintre cei 30 de poliţişti locali care sunt angajaţi ai Primăriei Lupeni au preferat să îşi ia concediu fără plată şi să plece la lucru în străinătate, din cauza salariilor mici pe care le primesc în funcţia de bază.
'În cadrul Poliţiei Locale am rămas cu şapte din cei 30 de angajaţi. Ceilalţi şi-au luat concediu fără plată pentru un an de zile şi au plecat să lucreze în străinătate şi chiar în ţară, unde se câştigă mai bine. Oamenii sunt de înţeles pentru că, după reducerea salariilor cu 25 la sută, au ajuns să câştige 560 de lei pe lună, iar cu aceşti bani o familie cu copii nu se poate descurca', a declarat, luni, primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.
Poliţiştii locali care au mai rămas să lucreze la Primăria Lupeni vor fi repartizaţi la paza şcolilor şi grădiniţelor, doar doi dintre ei urmând să fie folosiţi pentru activităţi de patrulare prin oraş.
Edilul din Lupeni a susţinut că şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei au decis să urmeze exemplul poliţiştilor locali, motivul fiind salariile mici. Astfel, 12 funcţionari şi-au luat concediu fără plată pentru a putea pleca la muncă în străinătate, ei urmând să revină pe vechile posturi peste aproximativ un an.

Poliţia locală a fost creată fără o atentă analiză a situaţiei din teren. Foştii gardieni publici, de cele mai multe ori fără o pregătire militară, sau de specialitate, uneori fără studii, au fost transformaţi în POLIŢIŞTI. Grupul pentru Securitate şi Democraţie, în proiectul de reformă reală a sistemului de securitate internă a României, propune inclusiv înfiinţarea unei "academii" de poliţie locală, finanţată de la bugetul comun al primăriilor, care să şcolarizeze viitorii poliţişti, în baza unui plan de personal pe termen mediu şi lung. Pe de altă parte, dacă salariile ar fi aduse la o valoare cît de cît de bun simţ, o parte dintre poliţiştii disponibilizaţi din MAI ar putea fi atarşi spre poliţia locală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu