vineri, 19 august 2011

Atentate comise de talibani la Kabul împotriva sediului British Council


Kabul, 19 aug /Agerpres/ - Talibanii au revendicat atentatele sinucigaşe ce a avut loc vineri dimineaţă în capitala afgană şi a căror ţintă a fost sediul British Council, agenţia britanică internaţională, specializată în schimburile educative şi relaţiile culturale, a informat Forţa NATO din Afganistan (IASF), citată de AFP.
În interiorul complexului s-a auzit o a treia explozie, în jurul orei locale 07.30 (06.00, ora României), în mijlocul unui schimb intens de focuri, iar mai mulţi pereţi ai clădirii au fost distruşi, după toate aparenţele iniţial cu ajutorul unei maşini, a făcut cunoscut un jurnalist AFP aflat la faţa locului. "Au avut loc două explozii la British Council, dar la ora actuală sunt pe cale de a strânge informaţii", a declarat comandantul Jason waggoner, un purtător de cuvînt al NATO.

Ambasada britanică nu a fost în măsură să facă niciun comentariu.

Un corp îmbrăcat într-o uniformă de poliţie a fost scos de sub dărîmături, a mai precizat ziaristul amintit. Astăzi este sărbătorită independenţa Afganistanului, obţinută în 1919 faţă de puterea colonială britanică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu