joi, 4 august 2011

Exerciţiul româno-american “Summer Storm”


50 puşcaşi marini americani şi 200 militari din Forţele Navale Române participă, în aceste zile, la exerciţiul româno-american “Summer Storm”.

Pe 3 august, în cadrul “Summer Storm”, a AVUT loc un exerciţiu de debarcare a desantului maritim de la bordul navei USS Whidbey Island, în zona Capul Midia şi la Tabăra de Instrucţie şi Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA).

La exerciţiu participă infanterişti marini din cadrul Diviziei 22 expediţionare americane şi din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină şi ai Divizionului Nave Minare-Deminare. Printre ultimele misiuni ale navei USS Whidbey Island se numără operaţiunile de evacuare a cetăţenilor americani din Liban, potrivit RADOR.

Nava amfibie de asalt USS Whidbey Island (LSD-41) se va afla în apele teritoriale române încă din data de 29 iulie şi va rămâne până pe 4 august, pentru a participa la exerciţiul româno-american “Summer Storm 2011″.

Acest tip de exerciţiu este organizat pentru prima dată în România şi este parte a eforturilor continue ale marinei SUA de a consolida parteneriatul cu Forţele Navale Române şi de a creşte interoperabilitatea în zona Mării Negre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu