luni, 29 august 2011

Atentatul de la Cherchell în Algeria: un 'act odios' pentru Washington


Alger, 29 aug /Agerpres/ - Statele Unite au calificat duminică drept 'act odios' dublul atentat comis contra Academiei Militare la Cherchell în Algeria, care a făcut 18 morţi şi 26 de răniţi, într-un comunicat făcut public la Alger.

'Guvernul Statelor Unite condamnă cu fermitate atacul de la 26 august ce a avut ca ţintă Academia Militară din Cherchell', o instituţie de prestigiu ce formează ofiţeri ai armatei algeriene şi din alte ţări.

'Asasinarea acestor ofiţeri în timp ce erau adunaţi pentru iftar /întreruperea postului/ lunii sfinte a Ramadanului demonstrează brutalitatea celor care i-au luat ca ţinte într-un moment de celebrare şi reflecţie pentru musulmani de-a lungul lumii', notează Washingtonul, pentru care 'nu există nicio justificare pentru această violenţă'.

În concluzie, Statele Unite declară că ele 'respectă profund sacrificiile permanente ale Algeriei în lupta împotriva terorismului în întreaga regiune'.

Dublul atentat sinucigaş a făcut 18 morţi şi 26 de răniţi în mai puţin de zece minute, potrivit Ministerului algerian al Apărării.

El a fost revendicat duminică la Rabat într-un comunicat spunând că provine de la Al Qaida în Maghrebul Islamic /AQMI/. Textul explică că Academia Militară constituie 'cel mai important simbol al regimului algerian' pe care AQMI îl acuză de susţinere a regimului lui Muammar Gaddafi în Libia, adaugă AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu