marți, 27 septembrie 2011

Serviciul de securitate al ONU a fost implicat într-un conflict


NEW YORK (MEDIAFAX) - Serviciul de securitate al ONU a fost implicat vineri într-un conflict cu gărzile delegaţiei unei ţări, a declarat luni un oficial din cadrul organizaţiei, fără a preciza despre ce ţară este vorba, relatează AFP.
Potrivit blogului Turtle Bay, specializat în informaţii despre Naţiunile Unite, acest conflict a implicat agenţi de securitate ai premierului turc Recep Tayyip Erdogan.
Purtătorul de cuvânt al ONU Martin Nesirky a confirmat că au existat "neînţelegeri nefericite" între gărzile de securitate ale ONU şi gărzile unei ţări pe care nu a vrut să o identifice.
Conform Turtle Bay, Erdogan asista la o reuniune cu un etaj deasupra sălii Adunării Generale, când a auzit că preşedintele palestinian Mahmoud Abbas se pregătea să susţină discursul său istoric privind cererea palestiniană de aderare la ONU.
Erdogan s-a grăbit atunci să intre în sală, dar anturajului său i-a fost interzis accesul.
"Gărzile turce au cerut ca (premierul) lor să fie autorizat să treacă şi ar fi împins atunci gărzile de securitate ale ONU. Gărzile ONU au împins la rândul lor, iar turcii au început să lovească", povesteşte Turtle Bay.
Un oficial care a asistat la confruntare a declarat pentru AFP că gărzile de securitate ale ONU au cerut rapid întăriri şi au blocat accesul în sala unde s-a produs incidentul.
"Credem că s-a rezolvat în mod satisfăcător datorită unei acţiuni rapide. Noi acţiuni au fost întreprinse pentru a preveni astfel de neînţelegeri pe viitor", a adăugat Nesirky.
Misiunea turcă la ONU a refuzat să comenteze acest incident.
Un membru al serviciului de securitate al ONU a fost transportat la spital, au precizat surse din cadrul organizaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu