miercuri, 14 septembrie 2011

Lieberman avertizează împotriva unui stat palestinian


Tel Aviv, 14 sep /Agerpres/ - Ministrul israelian de externe Avigdor Lieberman i-a avertizat miercuri pe palestinieni în legătură cu 'consecinţele dure şi grave' ale cererii lor iminente de aderare a unui stat palestinian la ONU, informează AFP.

'Ceea ce pot să spun cu cea mai mare certitudine, este că începând din momentul în care ei adoptă o decizie unilaterală, vor fi consecinţe dure şi grave', a declarat Avigdor Lieberman într-un discurs public în sudul Israelului, refuzând să precizeze natura acestor 'consecinţe'.

'Nu a venit momentul să dăm detalii asupra a ceea ce se va întâmpla', a adăugat şeful diplomaţiei israeliene, asigurând că aceste afirmaţii nu constituie o 'ameninţare'.

Avigdor Lieberman urmează să se întâlnească miercuri cu şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton, care a avut în cursul dimineţii o întrevedere cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu ministrul apărării Ehud Barak.

Liderul palestinian Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, urmează să prezinte această cerere de aderare săptămâna viitoare, cu ocazia sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU la New York.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu