vineri, 2 septembrie 2011

Apel la o 'manifestaţie cu un milion' de participanţi sâmbătă în Israel


Tel Aviv, 2 sep /Agerpres/ - Organizatorii contestării sociale din Israel au făcut apel la o 'manifestaţie cu un milion' de participanţi sâmbătă seară în întreaga ţară împotriva costului ridicat al vieţii, în cea de-a opta săptămână a unei mişcări de protest care încearcă să ia un nou avânt, scrie agenţia France Presse.

'Contăm pe faptul că vom reuşi să reunim sute de mii de manifestanţi, aceasta în cazul în care obiectivul de un milion de oameni, adică o şeptime din populaţia ţării, nu va fi realizat', a declarat vineri pentru agenţia franceză de presă o reprezentată a mişcării, Hadas Kushlevitch.

Având drept slogan 'manifestaţia milionului', organizatorii speră să scoată în stradă cel puţin atâta lume, dacă nu şi mai multă, ca la 6 august, când 300.000 de israelieni au răspuns apelului, în principal la Tel Aviv, şi au participat la cea mai mare manifestaţie socială din istoria statului evreu.

Oamenii au fost din nou chemaţi să protesteze la Tel Aviv, Ierusalim şi în alte oraşe din ţară în favoarea 'dreptăţii sociale'. 'Am formulat o serie de revendicări foarte precise în ceea ce priveşte creşterea indispensabilă a bugetelor educaţiei, sănătăţii şi locuinţelor, însă până acum nicio măsură concretă nu a fost întreprinsă' de guvern, a declarat pentru AFP un alt reprezentant, Uri Metuki.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu