vineri, 30 septembrie 2011

Iraq: Trei morti si 76 de raniti in urma unui atac sinucigas cu bomba


Un atentat cu sinucigas cu bomba a avut loc joi la Kirkuk, 240 km nord de capitala irakiana Bagdad. Un camion a explodat in apropierea unei banci omorand trei persoane si ranind alte 76. Politia atribuie atacul retelei al Qaeda. Victimele au fost in cea mai mare parte politisti si angajati ai bancii. Explozia a distrus in proportii mari cladirea bancii si alte cateva constructii aflate in apropiere. Cateva masini ale politiei parcate in fata bancii au luat foc ingreunand accesul pentru echipele de salvare si pompieri, anunta AFP.

Potrivit politiei, al Qaeda incearca sa provoace conflicte intre comunitatile religioase din Kirkuk, oras disputat de guvernul de la Bagdad si autoritatea kurda care il considera ca parte integranta din regiunea lor autonoma.

Presedintele Parlamentului irakian Osama Ayad al-Noujaifi a condamnat atacul si a invinuit politia locala pentru incapacitatea de a preveni atentatul. Al-Noujaifi a cerut sporirea eforturilor politiei pentru asigurarea ordinei si sigurantei in zona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu