joi, 15 septembrie 2011

Anul 2012, 'foarte încărcat şi plin de provocări' pentru Serviciile Secrete americane


Washington, 15 sep /Agerpres/ - Directorul 'Secret Service', poliţia de elită ce are ca misiune printre altele să asigure protecţia preşedintelui american, a afirmat miercuri că se aşteaptă ca 2012 să fie un an 'foarte încărcat şi plin de provocări' în perspectiva campaniei prezidenţiale şi a evenimentelor internaţionale, notează AFP.
'După cum a fost demonstrat de elementele descoperite în timpul căutărilor din reşedinţa lui Osama ben Laden, personalităţile protejate rămân o ţintă foarte căutată a organizaţiilor teroriste', a declarat Mark Sullivan în faţa subcomisiei pentru securitate naţională din Camera Reprezentanţilor.
'/Secret Service/ prevede că 2012 va fi un an foarte încărcat şi plin de provocări', a subliniat el.
În 2012, acest serviciu de protecţie a personalităţilor 'nu va fi responsabil doar cu protejarea' candidaţilor în alegerile prezidenţiale americane, 'ci şi cu şase evenimente prevăzute', a precizat el.
/Secret Service/ urmează se se ocupe de protecţia la Forumul Economic Asia-Pacific (APEC), în noiembrie, în Hawai, la summitul NATO şi G20, de la Chicago, în primăvară, dar şi de discursurile privind starea Uniunii ale preşedintelui american şi de convenţiile republicană şi democrată.
Acest serviciu are ca misiune protejarea preşedintelui Obama, a vicepreşedintelui Joe Biden, a familiilor acestora, a foştilor preşedinţi americani, precum şi a demnitarilor străini aflaţi în vizită în Statele Unite.
În plus, va fi 'responsabil de programul şi protecţia din timpul campaniei' prezidenţiale, a adăugat Sullivan, subliniind că formarea agenţilor responsabili cu securitatea candidaţilor republicani a început în luna mai,
'Să prevezi efectivele şi costul campaniilor prezidenţiale depinde de un număr important de factori necunoscuţi, cum ar fi numărul candidaţilor înscrişi în cursă, frecvenţa călătoriilor lor, termenul necesar pentru a determina numărul final de candidaţi', a adăugat el.
Potrivit lui Sullivan, numărul de candidaţi la preşedinţie şi vicepreşedinţie a atins un vârf în 1976 cu 15 persoane protejate, iar în 2004 a înregistrat un minim, cu doar trei candidaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu