joi, 15 septembrie 2011

Filiala yemenită al Al-Qaeda – un pericol tot mai mare


Filiala yemenită al Al-Qaeda reprezintă un pericol tot mai mare, cu toate că nucleul dur al reţelei a primit o lovitură grea.Afirmaţia a fost făcută de 2 dintre directorii serviciilor de informaţii americane, potrivit AFP, preluat de MEDIAFAX.
“Aripa yemenită a Al-Qaeda “a devenit una dintre entităţile regionale cele mai periculoase ale jihadului în lume”, a declarat noul director al CIA David Petraeus, care s-a adresat Congresului pentru prima dată de la preluarea funcţiei.

“CIA afirmă că, la zece ani după atentatele de la 11 septembrie, Statele Unite se află în continuare sub ameninţarea gravă a Al-Qaeda şi a tuturor filialelor şi simpatizanţilor săi”, a adăugat fostul comandant al forţelor internaţionale din Afganistan.

Pierderi importante în conducerea Al-Qaeda au “creat o mare breşă în reţelele lor din Pakistan şi Afganistan, dar exploatarea acestei breşe va cere un efort important şi susţinut”, a precizat el.

În cadrul aceleiaşi audieri, directorul Serviciului naţional de informaţii, James Clapper, a afirmat că al-Qaeda în Yemen este un “inamic ostentativ”, făcând referire în special la tentativa de atentat împotriva unui zbor Amsterdam-Detroit de la 25 decembrie 2009, comisă de un nigerian de 24 de ani.

“Avem o reală preocupare cu privire la capacitatea acestei grupări de a comite noi atacuri pe teritoriul american şi împotriva intereselor americane din străinătate, precum şi cu privire la capacitatea sa de a continua propaganda în rândul extremiştilor care trăiesc în ţări occidentale pentru ca aceştia să acţioneze în ţările lor”, a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu