miercuri, 14 septembrie 2011

BULETIN DE PRESĂ

Prins în flagrant în zori de zi


Un minor în vârstă de 15 ani a fost surprins de oamenii legii în timp ce încerca să sustragă cd-playerul dintr-un autoturism.
O patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm în data de 13.09.2011, în jurul orelor 04.30, l-au depistat pe L.A. în timp ce încerca să sustragă cd-playerul dintr-un autoturism parcat pe aleea Galaţi din Reşiţa.
Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei Municipale Reşiţa unde s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Accident cu bicicleta


În dimineaţa zilei de 13.09.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au intervenit la un accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din Caransebeş.
Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că S.MIHAI, de 84 de ani, în timp ce conducea o bicicletă, din cauza bagajului pe care îl transporta pe ghidonul acesteia, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat rănirea bătrânului care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului bicicletei rezultatul a fost negativ.

S-a răsturnat în afara părţii carosabile


În după-amiaza zilei de 13.09.2011, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DN 6.
Cercetările efectuate au indicat faptul că în timp ce F.ION, de 22 de ani, conducea un autoturism, din direcţia Caransebeş spre Slatina Timiş, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă, a părăsit partea carosabilă, a lovit un indicator rutier şi s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestuia.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.

Dosare penale întocmite de poliţişti pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere


În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere, desfăşurată de poliţişti în cursul zilei de 14.09.2011 a fost depistat un bărbat ce conducea un autoturism, deşi a consumat băuturi alcoolice înainte a se urca la volan.
B.TUDOR, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit pentru control la ieşire din municipiul Caransebeş.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul
Municipal Caransebeş în vederea recoltării de probe biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
După doar câteva ore, poliţiştii au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, care conducea un autoturism pe calea Caransebeşului din Reşiţa având permisul de conducere suspendat în perioada 28.08-26.09.2011.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Prins de poliţişti la doar 20 de minute după ce a furat un autoturism


Operativitatea poliţiştilor a condus la reţinerea unui bărbat care a furat un autoturism din Caransebeş, la doar 20 de minute după sesizare.
În data de 12.09.2011, la orele 13.00 Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată de un cetăţean cu privire la faptul că i-a fost furat autoturismul din faţa blocului în care locuia.
După doar 20 de minute poliţiştii au reuşit reţinerea suspectului şi recuperarea maşinii.
Bărbatul nu a oprit la filtrul de pe raza localităţii Băuţar, poliţiştii l-au urmărit, iar la aproximativ 2 km a fost prins.
Proprietarul maşinii a declarat că şi-a lăsat geamul deschis şi cheile în contactul autoturismul, dar nu s-a gândit că un autoturism foarte vechi poate „atrage atenţia” cuiva.
Bărbatul suspectat că a sustras autoturismul a fost încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări.
Iniţial acesta a declarat că nu are documente de identitate la el, dar se numeşte P.EMANUEL şi are 45 de ani.
Verificările efectuate de poliţişti au scos la iveală că datele pe care acesta le-a prezentat sunt false, iar el are de fapt 55 de ani, se numeşte P.VIOREL şi este din Bocşa. Bărbatul a declarat că se afla ocazional în Caransebeş şi observând autoturismul că are cheile în contact s-a decis să îl fure pentru a-l folosi şi a sustrage diferite bunuri pe care le găseşte în interiorul maşinii.
În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale şi nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere şi furt calificat.
Judecătoria Caransebeş a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui P.VIOREL, pentru o perioadă de 29 de zile, fiind depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraş-Severin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu