luni, 5 septembrie 2011

BULETIN INFORMATIV


Intervenţii, la sfârşit de săptămână

Patru incendii , două arderi necontrolate, o salvare animale şi o misiune pirotehnica - acesta este bilanţul intervenţiilor executate în perioada 02 – 05 septembrie a.c., de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin judeţul Caraş-Severin.

Incendii
Cea mai importantă intervenţie a avut loc la Caransebeş,duminică, 4 septembrie, unde, din cauza unui incendiu, o familie a rămas fără o mare parte din acoperişul casei în care locuia si din bunuri materiale .
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, în jurul orei 04.50, despre izbucnirea unui incendiu la o casă particulară din municipiul, Caransebeş. La faţa locului au fost deplasate două autospeciale pentru stingerea incendiilor din cadrul Detaşamentului Caransebeş.
Focul s-a propagat cu repeziciune, distrugând 300 mp din acoperişul casei,haine, mobilier şi bunuri electrocasnice. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu o constituie fumatul in locul nepermise. Valoarea bunurilor distruse se ridică la aproximativ 75.000 lei, iar a celor salvate la 200.000 lei.Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Un alt incendiu s-a produs vineri, 2 septembrie la Oraviţa,unde, din cauza jarului căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură , a ars acoperişul unei anexe gospodăreşti.

Alte două incendii parcă trase la indigo,s-au produs sâmbătă, 3 septembrie la Biniş, unde au ars două clăi de fân cu risc de extindere a incendiului si la celelalte sase clăi, şi luni, 5 septembrie la Radimna, unde a ars o claie de fân şi exista riscul de propagare a incendiului la cladirea cantonului silvic Radimna.
Cauza probabilă de producere o constituie, în ambele incendii, folosirea intenţionată a sursei de aprindere, poliţia executând în continuare cercetări pentru identificarea autorilor.


Arderi necontrolate
Pompierii militari cărăşeni au intervenit, în cursul zilei de sâmbătă 3 septembrie, pentru stingerea a două arderi necontrolate ce s-au manifestat la Reşiţa şi Voislova. Suprafaţa afectată, în total, a fost de aproximativ 3000 mp.






Salvare de animale
Pompierii militari, impreună cu lucrători din cadrul Salvamont Caraş-Severin, au participat duminică ,4 septembrie la Mehadia, la o misiune de salvare animale mai puţin obişnuită.
Astfel,pentru salvarea unei turme de 15 capre căzute intr-o prăpastie adâncă de aproximativ 30 de metri, a fost necesară instalarea unui dispozitiv tip „tiroliană” şi coborârea pe rând a fiecărui animal.Intervenţia a fost dificilă din cauza terenului foarte accidentat .


Misiune pirotehnică
Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitată duminică, 4 septembrie a.c., pentru ridicarea unuei grenade de mână defensivă din oraşul Oţelu-Roşu. Muniţia a fost ridicată şi transportată în vederea distrugerii ulterioare. Pe timpul misiunii nu au fost înregistrate probleme.




SUBOFIŢER TEHNIC PRINCIPAL
Plt.major Sorin MEZIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu