miercuri, 28 septembrie 2011

Afganistan: un soldat neozeelandez ucis în apropiere de Kabul. Militar român, rănit


Bucureşti, 27 sep /Agerpres/ - Un militar român a fost rănit în Afganistan, marţi, a informat MApN, într-un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, marţi, 27 septembrie, în jurul orei 15.00, un militar din Batalionul 495 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI).
Caporalul Cătălin-Cristian Olteanu executa, pe timpul unei misiuni, cercetarea terestră a unui obiectiv, când a fost atacat cu un DEI. Militarului i-au fost acordate îngrijiri medicale în spitalul din Baza Lagman, fiind ulterior transportat la spitalul militar din Kandahar pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Starea militarului este stabilă.
Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a caporalului Olteanu, a subliniat sursa citată.
Welington, 28 sep /Agerpres/ - Un soldat al forţelor speciale neozeelandeze a fost ucis în Afganistan în cursul unei operaţiuni împotriva insurgenţilor, în apropiere de Kabul, a anunţat miercuri premierul din Noua Zeelandă, John Key, informează AFP.
'Am aflat în această dimineaţă că un soldat a fost ucis în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale la care a participat o unitate de soldaţi afgani', în provincia Wardak, în apropiere de Kabul, a declarat John Key.
Acesta este al treilea soldat neozeelandez ucis în acest an în Afganistan. Noua Zeelandă are 40 de militari în cadrul SAS la Kabul. Încheierea misiunii lor este prevăzută pentru martie 2012. O altă unitate militară, care participă la eforturile de reconstrucţie la Bamiyan (centru),va rămâne până în 2014, potrivit calendarului prevăzut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu