marți, 13 septembrie 2011

ATAC ASUPRA CARTIERULUI GENERAL NATO DIN KABUL


Kabul, 13 sep /Agerpres/ - Cel puţin patru explozii puternice au fost înregistrate marţi în capitala afgană Kabul, în apropiere de cartierul ambasadelor, informează Reuters.
Potrivit unei surse militare occidentale, un atac a fost lansat asupra cartierului general al NATO din Kabul. Poliţia şi oficiali din domeniul securităţii au blocat drumurile din jurul ambasadei americane şi al altor misiuni diplomatice.
'Au fost o explozie şi focuri de armă, sunt câţiva atacatori înarmaţi în Abdul Haq Square', a afirmat Mohammad Zahir, comandantul Unităţii de Investigaţie din Kabul.
Insurgenţii talibani afgani au revendicat atacurile armate comise în centrul oraşului Kabul, afirmând că sunt vizate sediile serviciilor de informaţii afgane şi străine, informează AFP.
"Am declanşat un atac sinucigaş masiv vizând sediile serviciilor de informaţii străine şi afgane", a declarat Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor.
Cartierul General al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) din Kabul a fost atacat, marţi, de insurgenţi afgani.
Mai multe explozii s-au produs în centrul oraşului Kabul, fiind urmate de focuri de armă. Există informaţii că ar fi fost atacată şi ambasada americană.
Poliţia afgană a confirmat existenţa violenţelor, fără a putea oferi explicaţii. Deocamdată nu se cunoaşte bilanţul victimelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu