marți, 13 septembrie 2011

Afganistan: Reţeaua teroristă Haqqani este responsabilă pentru atentatul de sâmbătă


Washington, 13 sep /Agerpres/ - Armata americană a anunţat luni că reţeaua teroristă Haqqani este responsabilă de atentatul ce a avut loc sâmbătă, cu un camion capcană, asupra unei baze NATO din Afganistan, atentat soldat cu 100 de răniţi, dintre care 77 de soldaţi ai coaliţiei, transmite AFP.

'Credem că autorii atentatului fac parte din reţeaua Haqqani', a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului. 'Există o probabilitate mare ca liderii reţelei Haqqani să fi ştiut despre atentat şi credem că ei l-au susţinut', a mai adăugat el.

Acest atac a fost revendicat de talbani pe un site de internet islamist.

Reţeaua Haqqani este afiliată talibanilor şi este bănuită că ar fi la originea mai multor atacuri teroriste din ultimii ani, în special în capitala afgană Kabul.

'A fost un camion mare, încărcat cu o importantă cantitate de explozibili. Astfel de atacuri nu se pot produce fără importante resurse, un plan eficient şi o bună coordonare', a mai susţinut purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă seară un atentator sinucigaş taliban a aruncat în aer un camion încărcat cu explozibili la intrarea într-o bază NATO de la Sayed Abad, în regiunea Wardak.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu